Model 2

Model 2 er nå i salg!

Model 2

Senhøsten 2009 ble Findmysheep født; først som en sprø ide, for så å bli en mulighet og som til slutt ble en realitet.

Findmy har nå lansert Model 2.

Sammen med husbonde Arnstein, bror Halvor og kollega Håkon fant vi en løsning som baserte seg på bruk av GPS og satellitteknologi. En løsning som faktisk kunne hjelpe oss med å få svar på hva som skjedde med dyra på utmarksbeite og som i tillegg kunne hjelpe oss med å få flest mulig dyr hjem.

Årene fra 2009 og fram til i dag har vært en spennende og lærerik reise. Veien hit, til den nye E-bjella Model 2, har vært lang med både opp- og nedturer. Vi har vært så heldig å møte mange dyktige og tålmodige bønder som har gitt oss gode innspill og tilbakemeldiger på veien. Med 10-års erfaring og økt kunnskapsnivå har vi fått et veldig godt grunnlag for å kunne videreutvikle neste generasjons E-bjeller.

Vi er derfor superstolte av å kunne presentere den beste E-bjella som vi noen gang har laget.

Vi ønsker både nye og gamle kunder velkommen til å være med oss på veien videre, for sammen å skape en bedre beitehverdag for husdyrene våre.

Marit

Bedre batterikapasitet

Med nye utskiftbare batteri er batterikapasiteten på Model 2 langt bedre enn på tidligere modeller. For halvårsbeitende dyr vil batteriet vare i 2-3 sesonger (avhengig av sendeplan).

Stressvarsel

I 2018 vant Findmy Gullakset for stressvarsel. Denne funksjonen gir deg umiddelbart beskjed når det er uro i flokken din. Denne er nå lagt inn som standard på alle Model 2 E-bjeller.

Sendeplan på bestemt tidspunkt

Dette betyr at du kan få posisjoner inn til faste klokkeslett hver dag. Dette er en nyttig funksjon for å vite hvor dyrene er til bestemte tidspunkt hver dag.

Søk opp e-bjella i terrenget via bluetooth

Med bruk av Bluetooth er det mulig å søke opp E-bjella i terrenget. Dette er spesielt nyttig når man går på en alarm, ved tilsyn og sanking.

internt geofence

Via Bluetooth kan man nå legge inn et internt Geofence i E-bjella som blir sjekket av E-bjella selv. Hvis dyret har forlatt eller kommet inn i et Geofenceområde vil E-bjella umiddelbart gi deg varsel.

Sender bedre i vanskelig terreng

Med en ny spesialkonstruert antenne vil E-bjella nå kunne sende posisjoner bedre i vanskelig terreng.

Hele oppsettet gjøres via din mobil

Model 2 benytter Bluetooth for kommunikasjon mellom bonde og E-bjella. Dette betyr at oppsett av meldingsplaner, oppdatering av programvare mm. gjøres rett fra din mobil. Du trenger ingen PC.

Slutt på ladebrett

Model 2 benytter seg av utskiftbare batteri og det er derfor ikke behov for eget ladebrett lenger.

Lettere og mindre E-bjelle

Dyrevelferd er enormt viktig for oss. Vi er derfor veldig stolte over at vi har klart å redusere E-bjellas størrelse med 20% og gjort E-bjella ca. 30% lettere.

Lenger levetid

E-bjellene lever et tøft liv i terrenget. Vi har derfor hatt høyt fokus på å øke levetiden på E-bjellene og har bygd Model 2 etter MIL-STD-810G. Dette er en amerikansk militærstandard som har som mål å prøve ut den maksimale utholdenheten for å sikre ytelse i felt.